Tania Vandingenen

Veerkrachtcoach

omgaan met veranderingen & stress

Als veerkrachtcoach begeleid ik jou in het versterken van je mentale veerkracht, zodat je weerbaar bent voor de uitdagingen waar je voor staat in je job en in je leven. Zo vind je focus op wat je echt wil bereiken.

Wat ik schitterend vind is dat je zélf in staat bent om je stress-knop uit te zetten en je mentale veerkracht te verhogen door je brein te trainen. De wereld rondom je kan je niet veranderen, maar de manier waarop je ernaar kijkt en hoe je reageert, kan je wél veranderen. Als veerkrachtcoach breng ik je tot inzichten en reik ik je tools aan hoe je dit kan doen.

In mijn coaching staat het verkrijgen van nieuwe inzichten centraal. Blinde vlekken hebben we allemaal, positieve en negatieve. Samen ontdekken we waar het het écht om gaat, en dat er altijd meerdere opties mogelijk zijn. Ik laat het licht schijnen op jouw talenten, dat waar je al heel goed in bent (maar dat je misschien niet meer ziet), om dan verder te groeien.
In het coachingstraject word je je bewust van je waarden, je drijfveren, je onbewuste patronen en hoe bepaalde overtuigingen je kunnen beperken. Als deze inzichten helder zijn, gaan we aan de slag hoe je dingen kan veranderen en versterken we stap voor stap jouw mentale weerbaarheid.

Herken jij je hierin?

Veerkracht

Veerkracht is het vermogen om goed om te gaan met moeilijkheden, veranderingen en stress. Je kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en er sterker uitkomen. Het is niet enkel “terugveren”, het is ook verder groeien. Als je veerkrachtig bent, blijf je ook in moeilijke omstandigheden goed functioneren, je blijft positief, sterk en toekomstgericht. Bij verandering hou je succesvol koers in je persoonlijke en professionele leven. Als je veerkracht laag zit, stapelt stress zich op en verlies je het gevoel van controle.

 

Stress en gezondheid

In stressvolle situaties doet ons brein niet meer wat we willen, alle aandacht gaat naar de stressoren en alle andere systemen worden afgeremd waardoor je klachten krijgt. Stress uit zich fysiek (nek- en rugpijnen, maag- en darmklachten, voortdurende vermoeidheid, hartkloppingen, paniekaanvallen, slapeloosheid), mentaal (prikkelbaar, gespannen, emotionele uitbarstingen, laag zelfvertrouwen) en cognitief (je kan niet meer helder denken, geheugen- en concentratieproblemen, piekeren).

don’t climb mountains so people can see you, climb mountains so you can see the world

— David McCullough Jr.

Ben je nieuwsgierig, heb je zin om te reflecteren?

Wil je graag kennismaken, heb je vragen of wil je een afspraak plannen? Je kan me bellen, mailen of een bericht sturen.

Ben je nieuwsgierig, heb je zin om te reflecteren?

Wil je graag kennismaken, heb je vragen of wil je een afspraak plannen? Je kan me bellen, mailen of een bericht sturen.